måndag 19 april 2010

Kull 1 av svärdbärararna har fått bestämda kön!

Ja nu går det se vad jag har fått för kön på de 8 st första svärbärarynglena. Det blev bara en hane och 7 honor. Otroligt att det kunde bli så många honor och endast en liten fjuttig hane. Hanen är dessutom inte så fin. Den är lite gråfläckig på ovansidan. Svärdet har börjat växa ut. Man skymtar lite svärd. Och sen ser man tydligt gonopodiet. Häftigt tycker jag. Nu måste dom ju också vara könsmogna. Hoppas dom inte parar sig bara. Det kan ju bli missbildade fiskar om syskon parar sig. Inavel!
Får sälja hanen och ett par honor. Men dom måste bara bli lite större först. Men jag vill så gärna ha en hane eller två. Dom är ju så fina med svärdet. Kanske får investera i en fisk som äter levande mat sen. Vill inte ha kampfiskar däri. Måste skaffa nån annan sort. Men det blir långt framöver. Ynglena måste ju växa upp först så jag kan sälja dom eller byta bort dom.

1 kommentar:

  1. Det finns ju hannar som utvecklas sent, det kan ta månader innan de utvecklas så att det syns att det är hannar! De blir också större än tidigt utvecklade hannar. Så kanske det finns fler där än du tror...

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, synpunkt, fråga eller svar:

Populära inlägg