söndag 2 maj 2010

Kampfisk odling - försök 2

Jag har släppt ner honan. Den andra honon som han inte parade sig med. Tyvärr gjorde jag först ett misstag och släppte ner den 3:e honan jag har men hon är tydligen inte könsmogen längre så efter ett tag när jag kom dit och tittade var hon nästan ihjälbiten. Stackarn!
Nu ligger hon i en egen liten glasvas och försöker ta igen sig. Hon kanske dör. Jag vet inte. Hon tog två frysta blood worms förut och det var bra iaf. För hon behöver ju äta. Men annars ligger hon helt still uppe vid ytan och flåsar.
Här är hon. Kallar henne FARMOR nu. För hon är nog väldigt gammal.Iallafall så började hanen leka med honan men han hade ju inget skumbo att lägga några romkorn i. Fattar inte vad han håller på med. Han verkar koko! Han simmar upp å ner och fram och tillbaka men blåser knappt några bubblor. Han har gjort försök hela dagen att blåsa bubblor men det verkar inte bli nåt. På nåt sätt minskar det ner hela tiden. Det blir ingenting. Det fäster inte. Fasen alltså. Borde inte släppt ner honan men när det inte var nån hona i var hanen inte intressad alls av att bygga bo. Han kanske är trött efter första parningen.

Men dom har ju lekt och lekt och snurrat sig runt varandra. Det har till och med kommit ägg som har fallit till botten. Men hanen är så dum så han skiter i dom och försöker istället blåsa ett par bubblor. Medans honan då går ner och äter upp alla ägg. Sen försöker dom igen och det faller mer ägg och samma sak repeteras. Jag kan ju inte ta ur honan eller för dom är ju inte klara.
Helkoko! Är hanen lite ung och dum kanske. Och honan då, hon är ju riktigt smart och det är första gången hon parar sig i sitt liv. Jag köpte henne när hon var ett yngel nästan. Hon var inte könsmogen då.
Himla trist är det iallafall att det inte blir något på detta försök heller. Jag måste nu köpa en ny hona.
Här syns hur hanen och honan virar sig kring varandra i lek:Här är en annan lite suddig:Och här ser man honan som är förlamad och äggen ramlar till botten. Ganska snart vakade hon till och simmade ner och åt upp äggen.Och sen hände nåt skumt i stora akvariet. Den första honan, som hanen parade sig med första gången släppte ifrån sig typ 50 ägg helt plötsligt. Swoop swoop sa det så blev alla uppätna av ynglena bakom. Vilken delikatess måltid för alla black molly och svärdbäraryngel. Ojojoj!
Men vad konstigt att hon släpper ägg nu. Hon var iof med hanen idag i stora akvariet. Alla fiskar var där och har varit där i ett par dagar. Innan hanen släpptes tillbaka i lilla akvariet. Undra om hon kan ha blivit befruktad igen och hållt inne äggen men det kan väl knappast gå. Hon måste ju släppt ut obefrukade ägg.
JAja, det är dags att åka köpa en ny hona.
Alla honor är slutkörda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar, synpunkt, fråga eller svar:

Populära inlägg