fredag 3 februari 2012

Ååh nej - fiskarna dör på löpande band!!!

Nää jag blir så ledsen. Nu dör fiskarna på löpande band. Jag hittade 3 döda yngel igår och 3 döda yngel idag. Gissa vad? Det är ett stackars yngel kvar. Jag såg även igår att ett av ynglena var konstigt. Det simmade liksom på sniskan, som att det hade tappat balansen och så låg det mest på botten av buren. Jag visste redan då att det skulle dö. Usch!
Inte nog med det. Svärdbärarhanen hade gått och dött också. Den låg nedstucken i sanden, som om att den hade simmat in i sanden och dött där. Vad är detta liksom? Vad kan vara fel? Den verkade ju inte alls sjuk. Den var ju helt normal senast jag tog en titt.

Jag har kollat runt lite och har kommit fram till att antingen är det för mycket klor i vattnet så dom för helt enkelt av förgiftning. Jag använder inget vattenberedande medel. Eller så är det en parasit i vattnet.

Jag har märkt på en del yngel att fenorna liksom försvunnit eller så har det sett ut som dom har försvunnit. Det har jag hört kan komma från klor eller andra gifter eller från någon parasit. Fenröta verkar det inte vara. Kampfisken är också helt oberörd av allt som pågår i akvariet. Den har aldrig haft några symptom på något alls.

Jag kommer köpa vattenberedande medel nästa gång jag är i djuraffären.
Jag hade baktopur hemma, som är mot parasitet så jag hade i det i akvariet för säkerhets skull.
Vi får se om fler fiskar dör.
Jag har märkt att vattnet här innhåller en hel del klor. Det smakar tex inte gott att dricka vattnet direkt från kranen. Om man låter det stå och dunsta en stund blir det godare att dricka sen. Nu ska jag byta vatten idag och har låtit vattnet stå i hinken sedan igår kväll, så att en hel del klor får dunsta bort. Måste byta vatten nu för det har blivit så gult av baktopur tabletten vi hade i.

Så snart blir det till att åka till djuraffären och köpa mer fiskar och lite medel. Blir nog 2-3Black molly den här gången och 1-2 svärdbärare.

Just nu finns det i akvariet alltså 2 platy (1 hona och 1 hane), 1 svärdbärarhona, 1 svärdbäraryngel, 1 kampfiskhane och en ancitrus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar, synpunkt, fråga eller svar:

Populära inlägg