måndag 28 november 2011

Algproblem kvarstår plus har köpt nya fiskar

Jag köpte 3 nya gulaktiga platy för 2 veckor sedan. En hane och 2 honor. Dom verkade lite skraja i början och gömde sig mest. En av dem, den nya lilla hanen blev jagad hela tiden av den gamla inbodda platy hanen. Och igårmorse var den nya hanen död. Den hade också fastnat lite framför grottan. Den var liksom klämd mellan akvarierutan och grottan.

Antingen fastnade den där och dog av rädsla men den kan också ha varit sjuk och råkade fastna där och orkade inget mer och dog. Jaja, så är det. Vi kastade den i toan och sen gjorde jag rent akvariet.

Algerna är kvar och tillväxten av växter har stagnerat. Men algerna har iallafall inte blivit mer. Aningen mindre kanske men det är inte stor skillnad. Ändå har jag bara tänt ca 8-9h per dag. Kanske får minska ner till ännu kortare. 6-7 h kanske.
Jo nu kom jag på det. Jag ska sänka vattentemperaturen 1 grad så får vi se om en vecka hur det ser ut. Jag gör det nu på momangen.

1 kommentar:

  1. du skulle kunna skriva lite oftare det är lite synd att du skriver så sällan för din blogg är intressant men som sakt du skulle kunna skriva oftare...

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, synpunkt, fråga eller svar:

Populära inlägg