onsdag 26 oktober 2011

Gröna alger i akvariet!!!

Jag har fått små små gröna alger på rutorna av akvariet. Algätaren hinner långt ifrån äta upp allt, hahahah. Tur jag har en algmagnet. Men skrapar man bort dom försvinner dom ju inte direkt. Dom flyter väl med i vattnet tills dom sätter sig någon annanstans. Det värsta är att pumpen har fått stora gröna algansamlningar på sig.

Har sökt upp lite information om grönalger:

Grönalger - Svävalger, Pälsalger, Vattenhår, Trådalger

Grönalger finns i form av en grön beläggning på akvarierutorna eller växterna. Det finns även i from av trådar. Får man grönalger är det ett bevis på att man har bra vattenförhållanden. För att avlägsna algerna behöver man en algskrapa för att skrapa bort beläggningen från rutan. Trådarna tar man enklast bort med handen eller något lämpligt redskap. Det finns även svävalger som kommer helt fritt i vattnet. Vattnet kan då bli väldigt grönt och nästan ogenomskinligt. Man kan sänka belysningstiden till mindre än 10 timmar per dygn tills de försvinner. Om det då kommer en massa brunalger i större antal så kan det ju förstås vara idé att sätta belysningen på standard igen. Det finns fiskar som äter grönalger.


Nää detta tycker jag förstås är ett problem som måste lösas. Det är varken snyggt eller trevligt även om det enligt informationen ovan betyder att man har bra vattenförhållanden.

  • Jag får nog ha tänt lite mindre timmar per dygn. Så får vi se vad som händer.
  • Sen får jag väl försöka göra rent pumpen på något sätt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar, synpunkt, fråga eller svar:

Populära inlägg