onsdag 28 december 2011

Algproblemet minskat, 1 fisk försvann spårlöst och 1 fisk sjuk

Nej nu ska jag börja skriva lite oftare. Har haft en period av otroligt mycket att göra så det har inte blivit av att jag skrivit. Jag stickar rätt mycket också så det är också det som upptagit min tid plus nätbutiken jag har (www.islina.se).

Men nu har det hänt grejer i akvariet. Jojo. Jag får göra några inlägg nu på raken. Jag bakåtdaterar några inlägg för att de ska stämma med tiden för händelserna.

Jag hade ju så mycket alger i november och början på december. Det minskade lite grann sedan jag hade mindre tänt. Men visst finns dom kvar. Jag har klippt bort växter lite då och då också, som har haft mycket algtillväxt på sig. Växterna har ofta svarta alger på sig medans fönsterrutorna och pumpen har gröna alger
Jag antar att det tar tid att bli av med allt.
Jag kör med algskrapa lite då och då. Bakre rutan som har en plastfilm på baksidan går ju inte algskrapa direkt så den får jag skrapa med en vanlig borste på insidan. Ser rätt ok ut ändå nu tycker jag.
Men pumpen är ett problem. Usch, den är ingrodd med alger som är svåra att borsta eller tvätta bort. Jag har försökt få bort dom men det är som att dom har växt fast. Platta fläckar. Här är en bild:


Jo och så nu i december så försvann en fisk helt plötsligt. En av de nya platyhonorna.
Jag fattar inte att jag missat att den dött. För det är ju klart att den dött. Jag hittade inget lik någonstans. Den måste ju dött och legat någonstans och ruttnat. De andra fiskarna åt kanske på den så bara ett skelett återstod. Sen låg väl det skelettet någonstans och förmultnade utan att jag märkte det.

Sen nu just den 27:e december märkte jag att den sista platy honan var sjuk. Hon hade något ludet på kroppen. En stor rund vitaktig luden fläck! Usch! Det första jag tänkte var att hon hade svamp eller en bakterieinfektion. Jag satte genast ner medel mot bakterierinfektion, som jag hade hemma sen förut. Men det var ju långt ifrån säkert att hon skulle överleva. Det återstår att se om hon klarar sig. Nu finns endast 1 platy hona, 1 platy hane, 1 kampfisk och en ancitrus i akvariet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar, synpunkt, fråga eller svar:

Populära inlägg