torsdag 9 februari 2012

En till platy mamma död - käkas upp av algätaren

När ska denna mardröm sluta. Fiskarna dör och dör. Men ändå är första platyhanen levande. Han som jag köpte när jag startade akvariet. Och så har vi algätaren (ancitrus) och kampfisken. Alla dom köptes när jag startade upp akvariet ju.
Det är dom nya fiskarna som dör hela tiden. Sista platyhonan dog nu. Jag köpte ju 2 st för ett tag sen. Det var dom senaste jag köpte. Hittade den död imorse. Helt vit som ett lik. Och inte bara det, utan jag hittade algätaren tugga på den också. Så det är därför fiskar har försvunnit. Algätaren äter upp dom. Här har vi bildbevis:


Jag lät algätaren äta vidare och så tittade jag för en stund sen och dåg hade liket flytit iväg och fastnat vid grottan. Inte mycket kvar av fisken då, vilket syns här:


Jag har inte kommit iväg till fiskaffären än heller för min lilla tjej är inte helt frisk än. Febern försvann för några dagar sen men snuvan rinner och hon är otroligt gnällig. Så det får bli nu i helgen när sambon är hemma. Jag kan ju åka dit med äldsta dottern bara.

söndag 5 februari 2012

Sist ynglet har dött! Det är så ledsamt...

Tråkig syn mötte mig imorse. Det sista ynglet hade dött. Det här är ju bedrövligt. Vad dör alla fiskar av egentligen?
Kanske borde ta med mig ett vattenprov till fiskaffären och be dom testa det på lite olika saker. Det är ju iaf inte nitrit.
Ska byta vatten idag igen tänkte jag. Får bli ikväll. Har inte hällt upp en hink så att kloret får dunsta. Utan får göra det snart när jag duschat. Sen får den stå tills ikväll. Så blir det byte då.
Sen i veckan hoppas jag att mina döttrar är friska båda två (den yngsta på 1 år är just nu sjuk i feber) så att vi kan ta oss till fiskaffären. Då ska min äldsta dotter (på 3 år) få välja nya fiskar. Det blir kul! Och så ska vi absolut köpa vattenberedande medel. Sen får vi se om det gjorde någon skillnad eller om fiskarna fortsätter att dö.
Visst kan dom dö av stress också. Men nu har det varit så många som dött så nu kan det inte ha varit det.

fredag 3 februari 2012

Ååh nej - fiskarna dör på löpande band!!!

Nää jag blir så ledsen. Nu dör fiskarna på löpande band. Jag hittade 3 döda yngel igår och 3 döda yngel idag. Gissa vad? Det är ett stackars yngel kvar. Jag såg även igår att ett av ynglena var konstigt. Det simmade liksom på sniskan, som att det hade tappat balansen och så låg det mest på botten av buren. Jag visste redan då att det skulle dö. Usch!
Inte nog med det. Svärdbärarhanen hade gått och dött också. Den låg nedstucken i sanden, som om att den hade simmat in i sanden och dött där. Vad är detta liksom? Vad kan vara fel? Den verkade ju inte alls sjuk. Den var ju helt normal senast jag tog en titt.

Jag har kollat runt lite och har kommit fram till att antingen är det för mycket klor i vattnet så dom för helt enkelt av förgiftning. Jag använder inget vattenberedande medel. Eller så är det en parasit i vattnet.

Jag har märkt på en del yngel att fenorna liksom försvunnit eller så har det sett ut som dom har försvunnit. Det har jag hört kan komma från klor eller andra gifter eller från någon parasit. Fenröta verkar det inte vara. Kampfisken är också helt oberörd av allt som pågår i akvariet. Den har aldrig haft några symptom på något alls.

Jag kommer köpa vattenberedande medel nästa gång jag är i djuraffären.
Jag hade baktopur hemma, som är mot parasitet så jag hade i det i akvariet för säkerhets skull.
Vi får se om fler fiskar dör.
Jag har märkt att vattnet här innhåller en hel del klor. Det smakar tex inte gott att dricka vattnet direkt från kranen. Om man låter det stå och dunsta en stund blir det godare att dricka sen. Nu ska jag byta vatten idag och har låtit vattnet stå i hinken sedan igår kväll, så att en hel del klor får dunsta bort. Måste byta vatten nu för det har blivit så gult av baktopur tabletten vi hade i.

Så snart blir det till att åka till djuraffären och köpa mer fiskar och lite medel. Blir nog 2-3Black molly den här gången och 1-2 svärdbärare.

Just nu finns det i akvariet alltså 2 platy (1 hona och 1 hane), 1 svärdbärarhona, 1 svärdbäraryngel, 1 kampfiskhane och en ancitrus.

Populära inlägg