lördag 21 augusti 2010

Kampfiskodling nr 3 har givit 20 yngel som nu är 15v gamla

Ja det är himla kul att jag fick till en odling till slut och nu har det gått 15v och en dag sen äggen kom ut ur honan. Alltså nästan 4 månader. Men ynglena är inte stora. Det kan bero på att vi åkte bort hela Juli på semester och då levde dom på veckomat. En stor näringstablett man stoppade ner varje vecka. Jag hade en kompis som kom hit och en gång i veckan.
Ett antal dog väl men jag är nöjd ändå att jag har 20 st levande kvar.
Det är 3 st hanar som är ganska stora. Man ser tydligt att det är hanar. Fenorna har växt ut lite och är färgranna och fina. Det kan vara fler. Några fiskar ligger så långt efter i tillväxten. Det är stor skillnad på dom minsta och dom största.

Just nu har jag 5 st i det stora akvariet, varav två av dom stora hanarna. Sen har jah en stor hane kvar i det lilla. Och så är det en hel del småfiskar där, som inte har växt så bra. Och en hel del honor. Jag ska föra över lite mer honor men det är så lätt att ha dom i lilla akvariet. Lätt att se dom och mata dom. I stora akvariet gömmer dom sig så lätt och kommer inte alltid fram till maten. Men 15 fiskar i det lilla akvariet börjat bli för mycket nu.

Här kommer lite bilder när fiskarna var 13v gamla.


Här har vi lite turkosaktiga kampfiskar. Den nedersta måste ju bli en hane.


Här har vi en hop fiskar som bråkar om lite mat.


Här syns tydligt skillnaden i storlek på en liten fisk och en ganska stor. Inte en av dom största ens. Bara honor vad jag kan se. Men den lilla kanske utvecklas till en hane. Man vet aldrig.


Här är en fin blåröd hane. En av dom största fiskarna.


Och här är en annan blåröd hane som är mer blå än röd.

Här är en bild jag tog för en vecka sedan när en fisk äntligen var framme i stora akvariet. Det måste vara en turkosaktig hane. Den har bara inte fått så långa fenor än. 14v gammal.


Sen lite tråkiga nyheter. När jag kom hem från semester så hade ju mer än hälften av fiskarna i stora akvariet dött. Så nu är det lite barskrapat i stora akvariet. Det finns 8 st svärdbärare, varav en är missbildad. En Silver/black molly, en silver molly hona, en pakistanbotia, 5 kampfiskyngel, en stor kampfiskhane, 2 ancitrus malar och två räkor. Det är allt som finns kvar. Jag ska kolla lite mer för att se om det gömmer sig nåt. Men det är inte mycket.
Jag hade runt 20 nya fräscha yngel som alla blev uppätna. Sen hade jag ganska många halvstora black/silver molly yngel. Svärdbärarna verkar ha klarat sig bäst. Några halvstora yngel har dött. Sen dog den röda kampfisk honan, som är mamma till alla kampfiskyngel. Gamla farmor (kampfisk hona) dog. En stor silvermolly hona dog. Och sen dog ett litet kampfisk yngel.

Här är en bild på pakistanbotian. Tror inte jag har lagt ut nån bild förut.

Populära inlägg